Туризъм

Всички въпроси и трудности при получаването на виза в Америка - как да кандидатствате за виза в САЩ за руски гражданин?

Има много причини да отидете в Америка - за работа, за учене, за роднини по покана или просто да видите със собствените си очи страната, която сте виждали във филмите толкова много пъти. Вярно е, просто вземат и летят няма да работи - даде виза не е всичко. И ако те дадат, то е само да знаят, че пътникът не планира да се засели завинаги през океана.

Какво трябва да знаете за виза в САЩ и какви трудности могат да очакват кандидатите?

  1. Основните видове визи за Америка
  2. Имигрантска виза в САЩ
  3. Колко ще струва визата за Америка?
  4. Характеристики на попълване на въпросника и снимката
  5. Пълен списък на документите за заявление за виза
  6. Интервю - записи, крайни срокове, въпроси
  7. Кога ще бъде издадена виза и може ли те да откажат?

Основните видове визи в САЩ - изискванията и условията за получаване на виза за Америка

"Обикновен смъртен" не може да влезе в Америка без виза - влизането без визи е разрешено само на отделни граждани на определени държави. Останалите, независимо от целта, ще трябва да издадат неимигрантска виза (или имиграционна виза - при преместване на постоянно пребиваване).

Получаването на неимигрантска виза е по-лесно и по-евтино.

Заслужава да се отбележи, че всеки, който получи виза за гости, се счита предварително за потенциален имигрант, така че когато кандидатствате за виза, служителите на посолството ще трябва да се убедят, че ...

  • Нуждаете се от виза само за бизнес или туристически цели.
  • Периодът, който планирате да похарчите в САЩ, е ограничен.
  • Имате собственост извън Америка.
  • Имате средства за плащане за престоя си в тази страна.
  • Имате определени задължения, които са абсолютна гаранция, че ще напуснете САЩ.

И все пак, дори ако вече имате визови документи - това е далеч няма гаранция че няма да ви бъде забранено да влизате в страната.

Видове визи в САЩ - как се различават те?

Неимигрантски визи:

  1. Най-популярен е туристическият. Тип: b2. Продължителност - 1 година. Най-лесно е да го получите след интервю в посолството, предоставяне на необходимите документи и потвърждаване на резервацията / турнето.
  2. Гост. Това е, чрез покана. Тип: b1. Срокът на валидност е 1 година (прибл. - през този период можете да летите до САЩ с такава виза няколко пъти). В допълнение към документите, трябва да подадете покана от роднини или приятели, живеещи в САЩ. Що се отнася до продължителността на престоя в Америка, тя ще бъде определена от офицера на Минг / Сигурност веднага след пристигането, въз основа на вашите цели за престой и в зависимост от самоличността на поканеното лице.
  3. Работната. Тип: H-1B. Продължителност - 2 години. В този случай, пристигането ви в страната трябва да бъде одобрено от вашия работодател и в допълнение към документите, ще трябва да представите в посолството документи за вашата квалификация и познания по английски език / език. След 2 години работа в страната можете да кандидатствате за зелена карта и, ако желаете, да останете там завинаги.
  4. Бизнес виза. Тип: b1 / b2. Продължителност - 1 година. Тя се издава само след покана до заявителя от ръководителя на конкретна компания в Съединените щати.
  5. Student. Тип: F-1 (академични / езикови специалности) или M-1te (професионални програми). Валидност - целият период на обучение. Ученикът трябва да потвърди, че е приет в определена образователна институция. Когато се прехвърля в друга Уч / институция или се записва в магистърска степен, няма нужда да се прави повторна виза - просто информирайте имиграционната служба за намеренията. Заслужава да се отбележи, че след обучение, можете законно да получите работна виза за себе си, и след 2 години зелена карта.
  6. Transit. Тип: C. Продължителност - само 29 дни. Този документ е необходим в случай, че ще ходите на летището по време на трансфера (ще имате само един ден за това). Техните намерения при кандидатстване за виза се потвърждават с билети.
  7. Медицински. Тип: b2. Продължителност - 1 година. Този документ се издава за посещение в страната с цел лечение. Много визите могат да бъдат удължени за 3 години. Популярни страни за медицински туризъм - къде да отидат за лечение?

Туристическа виза за Америка

Американска имигрантска виза - видове и валидност

Важно е! Имигрантските визи за официално пребиваване в страната, както и за работа по схемата "неограничен", се издават изключително в московското консулство на САЩ.

Има 4 известни вида такива документи:

  • Семейство. Той се издава за събиране на семейството на един от членовете му, който е жител на САЩ. Освен това видът на визата за деца на възраст под 21 години, в този случай - IR-2, за съпрузите - IR-1, и родителите подават заявление за тип IR-5.
  • За брак. Обикновено той получава половината, която иска да отиде при бъдещия съпруг (съпруга) в Съединените щати. Тип: K1. Срокът на валидност е 3 месеца (периодът, през който двойката задължително трябва да придобие документ за брак).
  • Работната. Тип: EB. Назначаване, съответно - работа в САЩ.
  • Зелена карта Тип: DV. Такава виза може да получи случаен кандидат, избрания компютър / програма.

Visa Greencard

Колко ще струва визата в Америка - размерът на митото и къде да се плати

Консулски такси се заплащат. преди да кандидатствате директно за виза, Тоест преди интервюто.

Размерът на сумата зависи от вида на документа:

  • За типове В, С, D, F, M, I, J, T и UТаксата ще бъде $ 160.
  • За типове Н, L, О, Р, Q и R - 190$.
  • За тип К - 265$.

Ако визата бъде отказана, парите не се връщат;

Важно е: Таксата се заплаща в размер, който се отбелязва на определен ден, не в Русия, а директно в консулството.

Как и къде да плащате таксата - основните начини:

  • Парични средства - чрез руската поща, Квитанцията се попълва в електронен вид, след което се отпечатва и заплаща по пощата. Всеки може да плати, ако нямате време за това. Не можете да загубите разписката, данните за нея ще са необходими, когато пишете за интервю. В допълнение, първоначалната разписка ще се изисква в самото консулство. Парите ще бъдат кредитирани в консулството за 2 работни дни.
  • Чрез специален уебсайт - използвайки банкова карта (независимо дали е ваша или не - няма значение). По-бърз начин: парите отиват в сметката на консулството много по-бързо и в рамките на 3 часа след изпращането на средствата можете да се запишете за интервю.

Опции за снимка за американска виза

Характеристики на попълване на формуляр за кандидатстване за виза в Америка и възможности за снимки

При обработката на документите е важно да попълните правилно формуляра. Това трябва да бъде направено по електронен път (забележка: образците са достъпни на уебсайта на консулството), под формата на DS-160 и изключително на езика на страната, в която отивате.

След попълване трябва внимателно да проверите дали всички данни са въведени правилно.

10-цифреният баркод, от който се нуждаете, е Не забравяйте, (попълнете)и профил с снимка - разпечатвайте.

Какво трябва да знаете за електронната фотография във въпросника?

Нюансите по отношение на снимката са изключително важни, защото ако нарушите изискванията за снимката, документите ви могат да се забавят за известно време.

Така че ...

  • Максимална възраст на снимката - 6 месеца Всички снимки, направени по-рано, няма да работят.
  • Размерът на картината в печатен вид - 5x5 cm и резолюция от 600x600 пиксела до 1200x1200.
  • Формат на снимката - изключително цветни (на бял фон).
  • Главата не трябва да бъде скрита и напълно видимаи размера на площта, която може да заеме - 50-70%.
  • При носене на очила е допустимо тяхното присъствие на снимкатано без отблясъци.
  • изглед - направо към камерата, без усмивки.
  • Без шапки и слушалки.
  • рокля - всеки ден.

Пълен списък на документите за получаване на виза в Америка

Няма да намерите пълен и официално одобрен списък с документи за получаване на виза в Америка. Затова ние събираме пакет от документи според принципа - „максимална информация за себе си, както за човек, който е надежден, законосъобразен и финансово стабилен”.

От изискваните документи можете да отбележите:

  1. Разписка, потвърждаваща плащането на митото.
  2. Една снимка 2x2 без ъгли и рамки.
  3. Профил.
  4. Писмо, потвърждаващо интервю с издаден баркод.

Изисквания за паспорта:

  • В текущия "режим" - най-малко 6 месеца.
  • Наличие на машинно четима област - ако е получена преди 10.26.05.
  • Наличие на машинно четима площ и номера / снимки - ако са получени от 10.25.05 до 10.25.2006.
  • Наличие на електронен паспорт с микрочип - ако е получен след 10.25.05.

Допълнителни документи (забележка - гарантирайте заминаването от Америка):

  1. Стар паспорт с визи, ако вече сте били в САЩ.
  2. Извлечение от данъка (бележка - за индивидуалните предприемачи) - за предходните шест месеца.
  3. Помощ от работа за вашата заплата / позиция (прибл. - подпечатан, подписан от директора и от фирмено бланку).
  4. Помощ от университета (училище) - за студенти.
  5. Извлечение от банката за състоянието на Вашата сметка и наличието на пари в нея.
  6. Документи, доказващи наличието на имоти извън Америка.
  7. Данни за най-близките роднини, пребиваващи у дома.
  8. Удостоверение за раждане + разрешение от втория родител, нотариално заверено за деца под 18 години.

Интервю за виза в САЩ - запис, време на чакане и въпроси

Колко време ще трябва да чакате интервю? Това, преди всичко, зависи от това колко приложения са подадени.

Необходимата информация може да бъде получена на съответния сайт (забележете - Бюрото на консулските отношения на Държавния департамент на САЩ), където да спестите време, можете също да попълните заявление.

Друга опция за запис е да се свържете директно с контактния център, Самият интервю се провежда директно в консулството.

Как да се държим на интервюто - няколко съвета за кандидатите:

  • Покажете паспорта си (приблизително - настоящи и стари при наличие на виза за САЩ, Шенгенските страни или Обединеното кралство). Други документи не трябва да се показват, ако не ви се иска.
  • Не е размазано, но ясно обяснете целта на посещението си в страната и очаквания период на престой в нея.
  • Опитайте се да отговорите на всеки въпрос ясно и ясно.
  • Не навлизайте в подробности - отговорете точно на поставения въпрос, накратко и с две думи, без да претоварвате консулския служител с ненужна информация.
  • Веднага посочете ясно, че имате някои трудности с езика. Освен ако, разбира се, не сте студент (те трябва да владеят английски език).

Какво можете да зададете - основните теми на интервюто:

  1. Директно за вашето пътуване: къде, колко и защо; какъв е маршрутът; в кой хотел планирате да останете, в местата, които искате да посетите.
  2. За работата: за заплата и позиция.
  3. За поканените: кой ви е изпратил поканата, защо, в каква връзка.
  4. За въпросника: ако има грешка, тя може да бъде коригирана по време на интервюто.
  5. За семейството: защо останалите членове остават в Русия и ще пътувате сами. Ако сте разведени, по-добре е да оставите този факт зад кулисите. Може също да се интересувате от статуса на роднините си в Съединените щати (ако има такива).
  6. За финансите: кой плаща за вашето пътуване (прибл. - можете да архивирате вашите думи с извлечение от вашата лична банка / сметка).
  7. На езика: нивото на владеене, както и дали преводачът.

Когато издават виза за САЩ и дали могат да откажат - основните причини за отказа да кандидатстват за виза в Америка

Колко време да чакаме за виза? Този документ се издава веднага след като сте преминали интервюто (освен ако, разбира се, не сте одобрили визата).

Около 2 дни става въпрос в Санкт Петербург, 1-3 дни получи виза в столицата.

Промените в периода на клиринг са възможни поради допълнителни изисквания или обстоятелства.

Отказ за издаване на виза - най-честите причини

За 2013 г. например бе отказано една година за 10% от заявленията.

Кой може да откаже и по каква причина?

Най-солидните шансове за получаване на отказ възникват от кандидата, ако ...

  1. Паспортът му не съдържа американски или шенгенски визи (както и Великобритания или Англия).
  2. Отказът за издаване на виза вече е бил.
  3. Той живее в Ставропол или в Краснодарска област, в Дагестан или в Крим, в район, който е географски близо до бойните зони.

Също така сред най-честите причини за неуспех са:

  • Липса на връзки с родината. Това означава, че отсъствието на деца и семейство, други роднини, липсата на работа и всякаква собственост в имота, е твърде млада).
  • Отрицателно впечатлениекоето кандидатът е представил за консулския служител (е, не го харесвахте и всичко, така се случва).
  • Периодът на пътуване е твърде дълъг.
  • Липса на средства.
  • Грешки в документите или неточност на предоставената информация.
  • Несъответствия в отговорите на въпроси с данни в въпросника.
  • Присъствието на роднини в САЩпо-рано имигрирали.
  • Липса на добра история на пътуванията за визи (в Европа, например, малко кънки).
  • Лош английски / езикови умения и над 30 години, когато кандидатстват за студентска виза.
  • Недоверие към вас поради факта, че по предварително издадена виза (при предишно пътуване) сте останали в Съединените щати за по-дълъг период, отколкото е било договорено в посолството. По-добре по-често и леко, отколкото рядко и дълго време.
  • Липсата на комуникация с поканената страна в САЩ.
  • Бременност. Както е известно, бебето, родено на територията на Америка, автоматично получава гражданството си. Ето защо, за да напуснат Съединените щати, като са бременни, няма да работи.
  • Наличието на заявка не само в Америка, но и в други страни.

Ако молбата Ви реши да откаже, причините за отказа ще бъдат посочени в писмото, което получавате от посолството.

Гледайте видеоклипа: Още 7 Логически задачи, които ще затруднят ума ви! (Ноември 2019).

Загрузка...